Jeg tilbyr

Privatøkonomisk rådgivning som passer ditt behov

De 5 beste skattetriksene før nyttår

Publisert på


Selg aksjer med tap

Sitter du på aksjer du mener er dårlige, så kan du få 27 % skattefradrag på tapet hvis du selger før nyttår. Husk bare at det ikke er lov å spekulere i dette for rene skattereduksjonsformål. Man kan ikke selge rett før nyttår for å så kjøpe de samme aksjer rett over nyttår igjen.

BSU (Boligsparing for ungdom)

Har du mulighet til det, så ville jeg anbefale å spare i BSU og sette inn maks beløp før nyttår. Er du under 34 år kan du sette av inntil kr. 25.000,- hvert år, totalt kr. 200.000,- med 20 % skattefradrag. Setter du inn maksbeløpet i år, så vil du redusere skatten med hele kr. 5.000,-. Husk bare at for å få full effekt av fradraget, så må du tjene minst kr. 61.000,- i 2014.


Gaver

Dersom du velger å gi gaver til frivillige organisasjoner i julen, så sørg for å få fradrag for dette. Se min tidligere artikkel om gaver til frivillige i ”ukens skattetips”.


http://www.godepenger.no/news/2014/04/ukens-skattetips-uke-16/

 

Formueskatt

Har du en formue på kr. 1.000.000,- må du betale 1 % av overskytende. Hvis du ønsker å redusere formuen din kan du gi forskudd på arv eller bruke pengene på noe du har planlagt å kjøpe eller investere i. Det fine med i år er at arveavgiften forsvant slik at du kan gi så mye forskudd på arv du ønsker. Husk bare på at det er ulovlig å ta ut penger før nyttår for å så sette de inn igjen på nyåret for å spare formueskatt.

 

Utsettelse av lønnsutbetalinger

Det kan være lurt å få utsatt noen typer utbetalinger som f eks. bonuser, provisjoner og overtid, til over nyttår. Den verdien du eventuelt får er å slippe å betale mer skatt enn nødvendig og kanskje toppskatt for året 2014.

Se skattesatser for 2014: http://www.godepenger.no/news/2014/03/skattesatser-for-2013-og-2014/

Mine tjenester

 • Hjelp til skattemelding (selvangivelse)

  Skattemelding, fradrag, klager  mv.

 • Hjelp til å bli kvitt inkasso

  Saker, reduksjon, nedbetalingsplan mv.

 • Hjelp til kontroll av gjeld

  Oversikt over gjeldsituasjon, reduksjon, planlegging, gjeldsordning mv.

 • Hjelp til å lage og gjennomføre et budsjett

  Planlegging og gjennomføring mv.